It's wonderful to be a Buddhist! (for English readers: see bottom of page)

In het Therawada Boeddhisme wordt aandacht besteed aan de intellectuele, emotionele en spirituele ontwikkeling. Om hierin te voorzien wordt zowel de studie van de Leer van de Boeddha als de praktische toepassing ervan gepropageerd. De studie geschiedt aan de hand van de oorspronkelijke teksten, waarbij toelichtingen van gerenommeerde Boeddhistische leraren een ondersteuning kunnen zijn. Vergelijkende studies vanuit andere disciplines of religies kunnen hierbij misleidend zijn. De praktijk bestaat uit een leefwijze waarin het streven naar de ontwikkeling van de door de Boeddha aangegeven mentale eigenschappen centraal staat. Vooral liefdevolle vriendelijkheid, mededogen en wijsheid krijgen veel aandacht, maar ook vrijgevigheid en meditatie.

Wipassana, inzicht- of wijsheidmeditatie, betreft de ontwikkeling van achtzaamheid. Dit is een meditatievorm die uitsluitend in het Boeddhisme aangetroffen wordt. (De afgelopen tijd is de Engelse term Mindfulness ingekomen en wordt geregeld buiten de context van de Leer van de Boeddha onderwezen.Mindfulness is in het Engels een Boeddhistisch begrip geworden voor het Pali woord sati - achtzaamheid) Deze meditatievorm krijgt naast de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid en mededogen veel aandacht bij ons.

Naast bekendmaking van de zuivere Leer van de Boeddha willen we door middel van artikelen enkele hardnekkige misvattingen over het Boeddhisme in het algemeen en het Therawada in het bijzonder weerleggen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief via: info@kusala.nl.

Op onze 'Agenda' pagina leest u over onze activiteiten. Voor het laatste nieuws, foto's en interessante weetjes zijn we ook te vinden op facebook!

Though this web site is in Dutch our Newsletter contains the latest news in English too. So don't hesitate to join us. We hope to include English pages in the near future too.

CIRAM TITTHATU SADDHAMMO!
Dat de Ware Dhamma nog lang stand houdt!
May the Dhamma last for a long time!